Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 08:41

Καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα.

Με πολλές δράσεις ολοκληρώθηκε και η Τρίτη εβδομάδα της καλοκαιρινής εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Δευτέρα 04/07, αποστολή: κάτι μπλε. Μετά την ανάγνωση του βιβλίου «Κόκκινο και μπλε μαζί» της D. Bunge τα παιδιά μίλησαν για το χρώμα μπλε και τη μίξη του ως βασικό χρώμα. Στο τέλος απέδωσαν τη συναισθηματική ερμηνεία του χρώματος στο χαρτί με σκόνη Λάπις Λάζουλι και πετραδάκια που συγκλόνισαν τα παιδιά. Με την εικαστικό -ζωγράφο κα Ζωή Καραμαλίγκα.

Την Τρίτη 05/07 το θέμα ήταν ο αριθμός 5.Οι μικροί μας φίλοι παρέα με την διαχειρίστρια κ. Αλεξάνδρα Τσιούτρα πραγματοποίησαν πειράματα με τις αισθήσεις και έπαιξαν παιχνίδια μνήμης και δαχτυλομπογιές με την παλάμη 5.

Την Πέμπτη 07/07 με αφορμή το βιβλίο «Το μαύρο βέλος» η βιβλιοθήκη μετατράπηκε σε εργαστήριο κίνησης. Τα παιδιά έπαιξαν τη ρουλέτα της γνώσης και της μάθησης με σταυρόλεξα και αινίγματα, ζωγράφισαν τον κένταυρο, τον έρωτα, τα βέλη και έπαιξαν τοξοβολία με το τόξο της γνώσης. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.