Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 09:33

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία στη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

ΜΜε υλικά χάρτινες σακούλες, κουμπιά και χαλικάκια κύλησε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα η 4η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας. 

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου τα παιδιά διάβασαν το βιβλίο «Ποιος φοβάται τον μπαμπούλα» της Κριστίνε Ντέστλινγκερ και ζωγράφισαν φατσούλες που ανοιγοκλείνουν τρομακτικά μετατρέποντας μία χάρτινη σακούλα σε τρομακτική, με τη βοήθεια της νηπιαγωγού κ. Ευγενίας Σίμου.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου οι μικροί μας φίλοι ήρθαν στη βιβλιοθήκη παρέα με τις χρωματιστές συλλογές τους από κουμπιά και δημιούργησαν με τη φαντασία τους ανεμώνες και αυτοκινητάκια. Μελέτησαν το βιβλίο «Φτιάχνω με κουμπιά» της Ζαμπίνα Λόφ και πραγματοποίησαν ομαδική κατασκευή το χρωματιστό δέντρο των κουμπιών!

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου οι μικροί πειρατές ρεβυθούληθες ανακάλυψαν τον κρυμμένο θησαυρό στο νησί των Κουρσάρων. Παίξαμε παιχνίδια με αινίγματα ακολουθώντας τα βοτσαλάκια μέσα στα βιβλιοκύματα της βιβλιοθήκης και ζωγραφίσαμε το χάρτη του κρυμμένου θησαυρού. Στο τέλος γιορτάσαμε με μπισκότα, πορτοκαλάδες και μουσική την λήξη του 1ου κύκλου των εκδηλώσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας  2016 της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", παρέα με τους εκπαιδευτικούς Σωτήρη Μπλάνα και Λαμπρινή Τσαρούχα,  τους εθελοντές Βάσω Αγραφιώτη, Ρένα Αλεξοπούλου, Δήμητρα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη  Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 το πρωί οπότε και ξεκινούν οι επόμενες εκδηλώσεις.

 

Last modified on Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 14:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.