Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 14:32

Συνέχεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησε ο β΄ κύκλος εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας.

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου η βιβλιοθήκη μετατράπηκε σε ένα εργαστήρι παιχνιδιών με τρία διαφορετικά υλικά.  Έτσι με ξύλο, χαρτί και χρώμα τα παιδιά έφτιαξαν αεροδρόμιο για τα αεροπλανάκια, με πηλό, καλαμάκια και χαρτί ένα κάστρο, ενώ ακόμη δημιούργησαν νεράιδες, ξωτικά και πολύχρωμες πεταλούδες, παρέα με τη πληροφοριακό κ. Βάσω Αγραφιώτη και την κ. Αλεξάνδρα Τσιούτρα.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, τα παιδιά επινόησαν μια ιστορία με εικόνες χρησιμοποιώντας την φαντασία τους παρέα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή-σκηνοθέτη κ. Κώστα Λαμπρούλη και τον κοινωνιολόγο κ. Αντρέα Αλμπάνη από τη Λάρισα, που ενθουσίασαν τα παιδιά με την θεατρική τους αφήγηση.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου η βιβλιοθήκη μετατράπηκε σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με θέμα «κάτι που μπορεί να θρυμματιστεί». Διαβάσαμε το βιβλίο «9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα» της Έρσης και Ιωάννας Νιαώτη με τη συμμετοχή της κ. Αργυρώς Μπαρμπαρίγου των εκδ. Καλειδοσκόπιο. Τα παιδιά χρησιμοποίησαν την παραμυθοσυνταγή του μαγικού σοκολατόσπιτου της μπισκοτένιας νεράιδας Βιολάντας, φόρεσαν το μαγικό σκούφο που τους χάρισαν τα ξωτικά και μεγαλούργησαν!

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου με θέμα «ένα νόμισμα», η μουσικός κ. Νικολέτα Κουκουλοπούλου μας ξενάγησε στην Ιστορία του νομίσματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μας μύησε στον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από πρωτότυπους ήχους και ακούσματα. Στο τέλος τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους ποίημα και το τραγούδησαν με χαρά.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.