Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 19:18

Δράσεις Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 στη Βιβλιοθήκη Τυρνάβου.

 

Με πολλές εκδηλώσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 κύλησε ο Ιούνιος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου.
Αρχικά τα παιδιά ανακάλυψαν από την αρχή τη βιβλιοθήκη. Εξερεύνησαν τους χώρους της, παρατήρησαν λεπτομέρειες που δεν είχαμε προσέξει, θυμήθηκαν τον τρόπο λειτουργίας της και ψηλάφισαν τους θησαυρούς της.
Στην τρίτη εκδήλωση για φέτος το καλοκαίρι τα αστέρια και οι πλανήτες κατέκλυσαν το χώρο της βιβλιοθήκης. Αφού πήρε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κάθε παιδί κατασκεύασε το δικό του ηλιακό σύστημα.
Το επόμενο θέμα ήταν οι έξι τελείες στο σύστημα Braille με καλεσμένο τον κ. Φώτη Παπαδημητρίου (καθηγητή πληροφορικής) όπου τα παιδιά έμαθαν να αναγνωρίζουν τα γράμματα ενός διαφορετικού αλφάβητου.
Στην πέμπτη δράση της Βιβλιοθήκης και επειδή οι διακοπές είναι προ των πυλών τα παιδιά έλαβαν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για να απολαύσουν το καλοκαίρι με ασφάλεια ενώ στην επόμενη συνάντησαν τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Ο μύθος του Θησέα με το Μινώταυρο ζωντάνεψε μέσα από τα βιβλία μυθολογίας και τα παιδιά αφού παρακολούθησαν μια μικρή προβολή έφτιαξαν το δικό τους λαβύρινθο με τους ήρωες του.
Τέλος, θέμα της έβδομης εκδήλωσης του Ιουνίου ήταν η σωστή οδική συμπεριφορά. Για το λόγο αυτό καλέσαμε στο χώρο της βιβλιοθήκης την κ Δημήτριο Αρίδα (δάσκαλο οδήγησης) για να μας δώσει περισσότερες και σωστότερες πληροφορίες πάνω στο αντικείμενο. Η σημασία των σημάτων, των διαβάσεων, των φωτεινών σηματοδοτών, της διαγράμμισης του οδοστρώματος, ο σωστό τρόπος χρήσης και μετακίνησης με ποδήλατο καθώς και η ασφάλεια μας χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν. Τα παιδιά κατέκλυσαν τον κ. Αρίδα με ερωτήσεις καθώς όλα σχεδόν οδηγούν ποδήλατο. Τέλος χαρτογράφησαν μια δική τους πόλη και έβαλαν τα σήματα.

Last modified on Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 12:48

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.