Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 16:38

Πλούσιος σε δράσεις Καλοκαιρινής Εκστρατείας ο Ιούλιος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου.

Πλούσιος σε δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας ήταν και ο Ιούλιος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου.

Ξεκινώντας την 8 δράση της εκστρατείας τα παιδιά έμαθαν για τον ηλεκτρισμό και το ηλεκτρικό ρεύμα, τι είναι το ηλεκτρικό κύκλωμα και πως μπορούμε να το κατασκευάσουμε, πως προστατευόμαστε από το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς και για τους τρόπους εξοικονόμησής του.

Στις επόμενες δύο δράσεις τα παιδιά γνώρισαν τα είδη των χαρτών και τον τρόπο ερμηνεία τους με τα σύμβολα και το υπόμνημα ενώ έμαθαν και για τα σημεία του ορίζοντα και τους τρόπους προσανατολισμού, τα είδη των ανέμων και τις κατευθύνσεις τους, πως ταξίδευαν παλιά και ακολούθησε κατασκευή πυξίδας.

Στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας του Ιουλίου ένα εργαστήρι φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη, με καλεσμένο το φωτογράφο Βασίλη Γκουλέτσα, που μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της φωτογραφίας και τη διάδοσή της, τα είδη της, τη δύναμή της και έδειξε παλιές συλλεκτικές φωτογραφικές μηχανές. Στη συνέχεια της εβδομάδας τα παιδιά έμαθαν για τους φάρους που αποτελούν παγκόσμιο σύμβολο ασφάλειας και καθοδήγησης που για χρόνια βοηθούσε τους ναυτικούς, αλλά και για τα σημεία πήξης και τήξης μαθαίνοντας διάφορα στοιχεία για τους πάγους στο Βόρειο και τα Νότιο Πόλο.

Στη δέκατη τέταρτη δράση με θέμα Γλυκά και αλμυρά σημεία τα παιδιά έφτιαξαν λιχουδιές που τις απόλαυσαν παρέα.

Στην επόμενη δράση με θέμα το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες από το Φιλέα Φογκ, τα παιδιά κατέστρωσαν ένα σχέδιο ταξιδιού και έκαναν το ίδιο ταξίδι πάνω στο χάρτη υπολογίζοντας πόσο θα διαρκέσει το ταξίδι σήμερα.

Στις δύο τελευταίες δράσεις του Ιουλίου έγινε αφήγηση του παραμυθιού της Χιονάτης με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lavater βασισμένο σε μια εικονική γλώσσα αφήγησης ενώ τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες τους και συνάντησαν το ένα το άλλο στα κόκκινα σημεία συνάντησης της Βιβλιοθήκης, δείχνοντας πώς το ένα βιβλίο μας οδηγεί σε κάποιο άλλο.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.