Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 19:16

Δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 στη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Πλούσιος σε δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 ήταν ο Ιούνιος για τη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα. Στην πρώτη δράση που είχε θέμα τα σημεία του ορίζοντα – Προσανατολισμός, ο βρες-χάνς με το χάρτη στο χέρι έχασε τον προσανατολισμό του στο μαγεμένο δάσος του Αγ. Γεωργίου στον Αμπελώνα και βρήκε στο δρόμο του 35 μικρά λυκόπουλα και πολλούς προσκόπους. Τα λυκόπουλα με τους ομαδάρχες προσπάθησαν μέσα από πρωτότυπα βιωματικά παιχνίδια στους σταθμούς του ορίζοντα να κατανοήσουν τη χρήση της πυξίδας. Ακολούθησε κατασκευή πυξίδας που ξετρέλανε τους μικρούς μας φίλους. Με τον Αρχηγό του 1ου συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα κ. Μιχάλη Πιτένη και τους ομαδάρχες βοηθούς του. 

Στη δεύτερη δράση τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες της Jolivet Joelle και περιπλανήθηκαν στα χεράκια των μικρών φίλων που τα ζωγράφισαν και έκαναν πολύχρωμους σελιδοδείκτες.

Τις επόμενες ημέρες τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα αστέρια και τους αστερισμούς του πλανητικού συστήματος και κατασκεύασαν ένα μίνι πλανητάριο και τηλεσκόπιο, πληροφορήθηκαν για το σύστημα Braille και τα γράμματα ενός διαφορετικού αλφάβητου με τη βοήθεια του πληροφοριακού Φώτη Παπαδημητρίου και σαν σε εργαστήριο emoticons έφτιαξαν εκφράσεις προσώπων χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς με την εικαστικό Μαρίλια Δημοπούλου.

Την επόμενη εβδομάδα αρχικά η βιβλιοθήκη μετατράπηκε σε ατελιέ του Βασίλη Καντίνσκι. 37 μικρά μαγικά πινέλα παρέα με χρωματιστές οδοντογλυφίδες ζωγράφισαν το σημείο, τη γραμμή, το επίπεδο με οδηγό την εκπαιδευτικό Ναυσικά Κουλαξίδου. Στην επόμενη δράση έγινε παρουσίαση των τεράτων της Ελληνικής και ξένης μυθολογίας, τα παιδιά φιλοσόφησαν το σημαίνον και το σημαινόμενο με αφορμή το βιβλίο του Μπρένταν Γουένζελ «Όλοι βλέπουμε την ίδια Γάτα». Στη συνέχεια η βιβλιοθήκη έγινε δημιουργικό εργαστήρι αφήγησης και συγγραφής με αφετηρία τρείς λέξεις αλλά και παλέτα κίνησης με σταγόνες, πινέλα και βούρτσες με τη συνοδεία τζαζ μουσικής.

Last modified on Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 12:49

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.