Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 18:44

Συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Στην ενδέκατη κατά σειρά εκδήλωση τα παιδιά με πινέλα και χρωματιστές βατονέτες μεγαλούργησαν μιμούμενοι τον ζωγράφο Ζωρζ Σερά παρέα με την εικαστικό - ζωγράφο κ. Ζωή Καραμαλίγκα.

Την επόμενη μέρα έφτιαξαν ηλεκτρικά κυκλώματα και σημεία επαφής με το φωτεινό παντογνώστη με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού κας Λαμπρινή Τσαρούχα. 

Στη δέκατη τρίτη δράση τα παιδιά διάλεξαν βιβλία με ήρωες των παραμυθιών αντέγραψαν τις εικόνες και τις ένωσαν στο χαρτί με κουκίδες, ενώ στην επόμενη δράση με τίτλο «η μικρή Χιονάτη και τα σημεία», το παραμύθι ζωντάνεψε στο χαρτί με σημεία με το μοναδικό τρόπο της εικαστικού Warja Lavater παρέα με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Τσιάκα, που βοήθησε τα παιδιά να αποδώσουν το παραμύθι με αυτό τον μοναδικό τρόπο.

Στην δέκατη πέμπτη τα σημεία στίξης μπερδεύτηκαν και έπαιξαν κρυφτό με τους μικρούς μας φίλους παρέα με τον εκπαιδευτικό κ. Σωτήρη Μπλάνα που βοήθησε με βιντεοπαρουσίαση και τραγουδοσυννεφάκια να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία των σημείων στίξης.

Στη συνέχεια της εβδομάδας τα παιδιά έπαιξαν twister, προσπάθησαν να ισορροπήσουν με χέρια και πόδια συντροφιά με μουσική συνέχισαν με τρίλιζα που κατασκεύασαν τα ίδια.

Στην τελευταία για τον Ιούλιο δράση με θέμα τα σημεία πήξης και τήξης κρέμασαν τη χρονογραμμή του παγωτού και της χρήσης του πάγου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στη βιβλιοθήκη με σκοινί και μανταλάκια, τραγούδησαν τον «Παγωτατζή» του Γ. Ρίτσου και στη συνέχεια απόλαυσαν χρωματιστά παγωτά, που πρόσφερε η Πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα κ. Αναστασία Νταλαμπέκα. 

 

Last modified on Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 12:52

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.