Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 13:46

Δράσεις Αυγούστου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 στη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Στη δέκατη όγδοη δράση της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα οι μικροί μας φίλοι ενημερώθηκαν για τους φάρους σημεία στις άγριες θάλασσες και στη συνέχεια έγραψαν το δικό τους ποίημα για τους φάρους, ενώ στην επόμενη μέρα με θέμα οι αναμνήσεις – σημεία της ιστορίας μας αποτύπωσαν πάνω σε μια χρονογραμμή τις σημαντικές στιγμές-σταθμούς της δικής τους ζωής.

Στην εικοστή δράση της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα με θέμα το σημείο πήξης και τήξης και οι πάγοι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο, μέσα από παιχνίδια μνήμης τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις επικρατέστερες περιοχές καθώς και για τις έρευνες που γίνονται στις επιστημονικές εγκαταστάσεις πειραμάτων και έρευνας. Στο τέλος μιλήσαμε για την επιβίωση των ζώων στις συγκεκριμένες περιοχές, την πολική αρκούδα και τους πιγκουίνους.

Το Σαββατοκύριακο της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μεταφέρθηκαν στο Άλσος του Αγ. Γεωργίου, όπου τα παιδιά παρέα με την εικαστικό κ. Ζωή Καραμαλίγκα έμαθαν για το αμπέλι, το σταφύλι και το κρασί από τη μυθολογία ως σήμερα και έφτιαξαν κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν, και σημεία σταθμών σε συνεργασία με το 1ο σύστημα προσκόπων Αμπελώνα.

Στην επόμενη δράση με θέμα το σημείο βρασμού και ο θυμός, τα παιδιά κατασκεύασαν το δικό τους θυμόμετρο και συζήτησαν για το πώς μπορούμε να πετύχουμε τον αυτοέλεγχο μας, με τη βοήθεια μουσικής, ενός καλού βιβλίου και αγαπημένων προσώπων.

 

Last modified on Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 11:55

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.