Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Αμπελώνα ιδρύθηκε cialis medicament το 1968 ως Κοινοτική Βιβλιοθήκη. Το 1982 στεγάστηκε στο Πνευματικό κέντρο της τότε Κοινότητας και από το 1990 του πρώην Δήμου Αμπελώνα. Το 1997 με πρωτοβουλία της τότε Δημοτικής αρχής με Δήμαρχο τον Κ. Δημ. Τσαμπαλή και Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τον Κ. Απόστολο Παπαιωάννου μεταστεγάστηκε σε χώρους του κτιρίου του Ιατρείου Αμπελώνα, που ως τότε έμεναν κλειστοί ,ανενεργοί και κινδύνευαν με καταστροφή εξαιτίας της φθοράς του χρόνου στην οδό 25ης Μαρτίου και Γρηγορίου Λαμπράκη γωνία όπου άρχισε να λειτουργεί ως δανειστική με την σημερινή της μορφή.

Στους χώρους της Δημ. Βιβλιοθήκης λειτουργούσαν τμήματα του Π.Ο.Δ.Α. και κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί διάφορα σεμινάρια. Οι χώροι της Δ.Β. είναι αρκετά μεγάλοι. Διαθέτει χώρο υποδοχής, τμήμα περιοδικών, Βιβλιοθήκη,Αναγνωστήριο,παιδικό τμήμα καθώς και Κέντρο Πληροφόρησης . Τα μέλη της Βιβλιοθήκης ανέρχονται σε 3.070 άτομα, που προέρχονται από τον Αμπελώνα τον Τύρναβο τη Φαλάνη τη Γιάννουλη και τα άλλα μικρότερα γύρω χωριά.

Στους χώρους της φιλοξενούνται οι εξής σύλλογοι: Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ‘’ Η ΕΛΠΙΔΑ’’από το 2007, Ο Φιλανθρωπικός σύλλογος ‘’Η ΑΡΡΩΓΗ’’ από το 2009 και ο Σκακιστικός Ομιλος. Ο αριθμός των αντιτύπων ανέρχεται στις 6.500 βιβλία, κυρίως Εγκυκλοπαίδειες και Λεξικά, Ιστορικά, Μυθιστορήματα της Ελληνικής και Παγκόσμιας Λογοτεχνίας και άλλων επιστημών, καθώς και της Παιδικής Λογοτεχνίας.

Η θεματική περιγραφή βασίζεται σε θεματικές επικεφαλίδες του αρχείου καθιερωμένων αποδόσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα ταξινομεί το υλικό της σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα του Dewey (D.D.C.) και η εισαγωγή των δεδομένων γίνεται με το ΑΒΕΚΤ 5.6.

[widgetkit id=5]