Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 10:49

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», μια δράση του δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, όπου συμμετέχουν 140 βιβλιοθήκες απ’ όλη την Ελλάδα.

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα πραγματοποιήθηκαν 22 δράσεις που απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών. Συμμετείχαν 565 παιδιά, 11 εθελοντές – εμψυχωτές και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα. Συντονιστής της καλοκαιρινής εκστρατείας 2016 ήταν η βιβλιοθηκονόμος κα Ματίνα Οικονόμου-Τσικριτσή.

Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως αναγνώσεις και αφηγήσεις βιβλίων, δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια, μάθηση μέσα από τα παιχνίδια, βιντεοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κατασκευών και δημιουργικής γραφής, παζλ και πολλά άλλα.

Η Βιβλιοθήκη Αμπελώνα και το φετινό καλοκαίρι πρόσφερε χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους. Η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων. 

Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη μεγάλη συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας 2016, αλλά και τους γονείς που με προθυμία μας τα εμπιστεύθηκαν και μας βοήθησαν όταν χρειάστηκε. Επίσης, τους εθελοντές – εμψυχωτές για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.