Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 11:48

Ξεκινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία στις δημοτικές Βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα.

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”  περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά….

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα προσκαλούν γονείς και παιδιά σε ένα παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα αποτελούν σημεία του Δ.Ε.Β. γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης δημιουργικής απασχόλησης και φιλαναγνωσίας των παιδιών. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες - μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

H Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. 

Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων απευθυνθείτε στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα.

Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου

Υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμος Αντιγόνη Χαρού-Λιλή

Τηλ.: 2492026070

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα

Υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμος Ματίνα Οικονόμου

Τηλ.: 2492033317

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Last modified on Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 11:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.