Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 09:33

Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από 15 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου 2017 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα ξεκινάει το ταξίδι της περιπέτειας των σημείων με οδηγούς τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των βιβλίων. Ελάτε να παίξουμε με τα σημεία στίξης να πειραματιστούμε με το σημείο βρασμού να ζωγραφίσουμε γύρω από τις τελείες, να πούμε ιστορίες  με σημεία και τέρατα και πολλές άλλες εκπλήξεις!!!! Ξεκινάμε, σημείο συνάντησης στη Βιβλιοθήκη στις 16 Ιουνίου με τη γιορτή έναρξης. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 16 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Γιορτή έναρξης-Διακόσμηση βιβλιοθήκης. Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε… σημείο. Τέλος φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης. 

Σάββατο 17 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Τα σημεία του ορίζοντα-Προσανατολισμός. Πώς ταξίδευαν τα παλιότερα χρόνια. Πώς χρησιμοποιούμε την πυξίδα. Με το 1ο σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα. Στο άλσος  του Αγ. Γεωργίου Αμπελώνα. Για όλα τα παιδιά!!!

Δευτέρα 19  Ιουνίου, 6-8 το απόγευμα

Σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο. Τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες τους και το ένα συναντάει το άλλο στα κόκκινα σημεία συνάντησης της βιβλιοθήκης. Για παιδιά από 5-9 ετών

Τρίτη 20 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό. Κατασκευάζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιοθήκη για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς. Για όλα τα παιδιά!!!

Τετάρτη 21 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Οι έξι τελείες στο σύστημα Braille. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα γράμματα ενός διαφορετικού αλφάβητου. Με τον πληροφοριακό Φώτη Παπαδημητρίου & εκπαιδευτικό Σωτήρη Μπλάνα. Για παιδιά 9-12 ετών

Πέμπτη 22 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Εργαστηριο emoticons. Χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε εκφράσεις προσώπων. Με την εικαστικό Μαρίλια Δημοπούλου. Για παιδιά 8-12 ετών

Δευτέρα 26 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Σημείο, γραμμή, επίπεδο: Στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι. Με την εκπαιδευτικό Ναυσικά Κουλαξίδου.

Τρίτη 27 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Σημεία και τέρατα. Συναντήσεις με όλα τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Με την εκπαιδευτικό Ευγενία Σίμου. Για όλα τα παιδιά!!!

Τετάρτη 28  Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Όλοι βλέπουμε το ίδιο σημείο. Με αφορμή το βιβλίο του Μπρένταν Γουένζελ ‘’Ολοι βλέπουμε την ίδια γάτα’’ οι μικροί φιλόσοφοι θα ορίσουν το σημαίνον και το σημαινόμενο. Για παιδιά 8-12 ετών.

Πέμπτη 29 Ιουνίου, 10-12:00 το πρωί

Οι λέξεις ως σημεία. Ένα παιχνίδι αφήγησης και συγγραφής με αφετηρία τρεις λέξεις. Με την εκπαιδευτικό Κα Ευγενία Σίμου. Για όλα τα παιδιά!!!

Παρασκευή 30 Ιουνίου, 10-12 το πρωί

Ζωγραφική με σταγόνες. Στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ.  Με την εκπαιδευτικό Κα Μαρία Τσιάκα. Για παιδιά 6-12 ετών.

Δευτέρα 3 Ιουλίου, 10-12:00 το πρωί

Ζωγραφική με κουκίδες. Στο ατελιέ του Ζωρζ Σερά. Με την εικαστικό Κα Ζωή Καραμαλίγκα. Για παιδιά 6-12 ετών

Τρίτη 4 Ιουλίου, 10-11:30 το πρωί

Τα σημεία επαφής στον ηλεκτρισμό. Φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα και δημιουργούμε σημεία επαφής. Φέρτε μαζί σας ένα μικρό κουτί από γάλα και μια μπαταρία 9 vol. Με την εκπαιδευτικό Κα Λαμπρινή Τσαρούχα. Για παιδιά 9-12 ετών.

Τετάρτη 5 Ιουλίου, 10-12:00 το πρωί

Από σημείο σε σημείο: Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε εικόνες. Για παιδιά 6-12 ετών.

Πέμπτη 6 Ιουλίου, 10-11:30 το πρωί

 Η Χιονάτη και τα σημεία. Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lavater. Με την εκπαιδευτικό Κα Μαρία Τσιάκα. Για παιδιά 6-12 ετών!!

Τρίτη 11 Ιουλίου,10-11 το πρωί

Σημεία στίξης. Τα σημεία στίξης παίζουν μαζί μας. Αφήνουν το κείμενο μόνο με τις λέξεις ή μπερδεύουν τις θέσεις τους. Μπορείς να καταλάβεις την ιστορία;  Με τον εκπαιδευτικό Σωτήρη Μπλάνα. Για όλα τα παιδιά!!!

Τετάρτη 12 Ιουλίου, 10-11 το πρωί

Twister - ένα παιχνίδι με σημεία. Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο. Για όλα τα παιδιά

Πέμπτη 13 Ιουλίου, 10-11:30 το πρωί

Το σημείο πήξης και τήξης. Μια συνάντηση για να φάμε παγωτό. Για όλα τα παιδιά

Τρίτη 22 Αυγούστου, 10-11:30 το πρωί

Οι φάροι σημεία στη θάλασσα. Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων. Για όλα τα παιδιά!!!

Τετάρτη 23 Αυγούστου, 10-12:00 το πρωί

Οι αναμνήσεις μας – σημεία της ιστορίας μας. Πάνω σε μια χρονογραμμή ποια είναι τα σημεία – σταθμοί της δικιάς σου ζωής;  Το κάθε παιδί καλείτε να φέρει μαζί του 4  σημαντικές φωτογραφίες της ζωής του.Με προεγγραφή για παιδιά 10-12 ετών .Με τον εκπαιδευτικό Κο Σωτήρη Μπλάνα.

Παρασκευή  25 Αυγούστου, 10-12 το πρωί

Το σημείο πήξης και τήξης. Οι πάγοι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο. Για παιδιά 6-12 ετών

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 11-1 το πρωί

Το αμπέλι ταξιδεύει: Αμπέλι-σταφύλι-κρασί από τη μυθολογία ως σήμερα. Για όλα τα παιδιά!!! Στο άλσος της γιορτής Κρασιού.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 11-1 το πρωί

Σημείο ισορροπίας. Φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν. Για όλα τα παιδιά!!! Στο άλσος της γιορτής Κρασιού.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, 6-8 απόγευμα

Γλυκά και αλμυρά σημεία. Φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές γλυκές και αλμυρές βούλες για να κεράσουμε τους επισκέπτες στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας. Για όλα τα παιδιά!!

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 6-8 απόγευμα

Γιορτή λήξης. Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης. Για όλα τα παιδιά

Last modified on Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 09:40

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.