Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 09:05

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας 2018 στη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου

σε άψογη συνεργασία στην υλοποίησή τους με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Δήμου Τυρνάβου κ. Βασίλη Τάχα,  στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2018 με θέμα «Αγαπημένα δεδομένα, Μετρώ και Παρατηρώ τον κόσμο». Μια δράση δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, στην οποία συμμετείχαν 176 βιβλιοθήκες απ’ όλη την Ελλάδα.

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα πραγματοποιήθηκαν 16 δράσεις που απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Συμμετείχαν 352 παιδιά, 7 εθελοντές – εμψυχωτές και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα. Συντονιστής καλοκαιρινής εκστρατείας 2018 η βιβλιοθηκονόμος κ. Ματίνα Οικονόμου-Τσικριτσή.

Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως Δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις βιβλίων, μάθηση μέσα από τα παιχνίδια, βιντεοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κατασκευών, δημιουργικής γραφής, φιλοσοφίας, ποίησης και πολλά άλλα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα για το φετινό καλοκαίρι πρόσφερε χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους. Η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε, καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων κατά 600 για τη Βιβλιοθήκη Αμπελώνα.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη μεγάλη συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας αλλά και τους γονείς που με προθυμία μας τα εμπιστεύθηκαν και βοήθησαν όταν χρειάστηκε. Επίσης, τους εθελοντές – εμψυχωτές εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων. Τέλος την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 7η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα καθώς και για τη συνεργασία και την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης μας.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.