Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 11:20

ΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ "ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΛΗΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΡΗ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα και την αντιδημαρχεία Πολιτισμού προσκαλούν τις Εκδόσεις βιβλιοΔιαπλους και την κα ΛΗΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6 ΜΜ στο αρχοντικό του Καράσσου σε μια  παρουσίαση με δραματοποίηση του μουσικού παραμυθιού  που έχει τον τίτλο "ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ". Μαζί με την συγγραφέα επί σκηνής συμμετέχουν οι μουσικοί Νικολέτα Κουκουλοπούλου, Αντώνης Βλαχογιώργος, Γιάννης Τσοπάνογλου, Χριστίνα Αρσένου. 


   Το παραμύθι  είναι ένας ύμνος στην Ζωή , στην Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, στην Αγάπη που αν είναι αληθινή μπορεί να λύσει και τα πιο δύσκολα μάγια. Τα σύγχρονα παιδιά μπορούν να απομυθοποιούν τις παλιές εικασίες για δράκους & φαντάσματα, και τα ξόρκια του παρελθόντος, τα κάνουν παιχνίδι, γέλιο, χαρά και φαντασία. Στη μαγεμένη χώρα των παραμυθιών ο πρίγκιπας Ροδόλφος ο Γλυκός είναι τρελά ερωτευμένος με την Λένια. Στην αγάπη αυτή, όμως, αντιτίθεται ο πατέρας της, ένας πλούσιος και δυνατός βασιλιάς, που θεωρεί ότι η κόρη του είναι ακόμα πολύ μικρή για παντρειές. Ο Ροδόλφος, δεν πτοείται! Αποφασίζει να ζητήσει το χέρι της αγαπημένης του .Για κακή του τύχη γελοιοποιείται μπροστά στο βασιλιά, που ζητά τη βοήθεια της μάγισσας Πουλχερίας για να τον ξεφορτωθεί. Η μάγισσα, κάνει λάθος & αντί να τον μεταμορφώσει σε λαγό, τον κάνει δράκο . Ποιος είναι άραγε ο τρόπος για να λυθούν τα μάγια? Ελάτε να τον βρούμε μαζί, τραγουδώντας τα 6 υπέροχα τραγούδια της παραμυθένιας ιστορίας…! Εκεί που πρίγκιπες, βασιλιάδες, δράκοι, μάγισσες και νεράιδες πλέκουν ένα μαγικό γαϊτανάκι. Το βιβλίο, κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών, απομυθοποιεί τον κακό ρόλο του δράκου και της μάγισσας και συμβάλλει, έτσι, στο να ξεπεράσουν τα παιδιά τους φόβους του παρελθόντος
Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου για άλλη μια φορά ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του μουσικούπαραμυθιού.
    Σας περιμένουμε στην Δραματοποίηση του παραμυθιού στο αρχοντικό του Καράσσου, για ένα όμορφο & δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με τραγούδι, ρυθμό και παραμυθένια μουσική.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.