Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 13:18

Γιορτή λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τυρνάβου στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», μια δράση δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος όπου συμμετέχουν 176 βιβλιοθήκες απ’ όλη την Ελλάδα για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τυρνάβου πραγματοποιήθηκαν 20 δράσεις που απευθύνονταν στα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Συμμετείχαν 769 παιδιά, εθελοντές – εμψυχωτές, και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Τυρνάβου.

Οι δράσεις κάλυψαν διάφορους τομείς δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις βιβλίων, μάθηση μέσα από τα παιχνίδια, βιντεοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κατασκευών, δημιουργικής γραφής, φιλοσοφίας, ποίησης και πολλά άλλα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου για το φετινό καλοκαίρι πρόσφερε χαμόγελα, χαρά, δημιουργικότητα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους. Η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε, καθώς και οι δανεισμοί των βιβλίων κατά 1.290 για τη Βιβλιοθήκη Τυρνάβου. Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη μεγάλη συμμετοχή που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, αλλά και τους γονείς που με προθυμία μας τα εμπιστεύθηκαν και μας βοήθησαν όταν χρειάστηκε. Επίσης, τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων.

Τέλος, ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 4η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τυρνάβου, καθώς και για τη συνεργασία και την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης μας.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.