Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 00:00

Φυτά Χρώματα Μύθοι

Βράβευση αναγνώστη!!!!

Ένα ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο των ελληνικών φυτών, μέσα από λαϊκά παραμύθια του τόπου μας

 

Ο στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά, μέσα από λαϊκά παραμύθια και παραδόσεις, να ανακαλύψουν τις ιδιότητες κάποιων χαρακτηριστικών ειδών χλωρίδας της πατρίδας μας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ελληνικά λαϊκά παραμύθια αλλά και παροιμίες, αινίγματα, τραγούδια, κλπ. που παρουσιάζουν τη χλωρίδα της χώρας μας, αλλά και έθιμα και συνήθειες που σχετίζονται με τα είδη αυτά. Επίσης, θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του πώς χρησιμοποιήθηκαν τα φυτά ως μέσο διακόσμησης μέσα από έργα τέχνης από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. 

Μέσα από παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες και με τρόπο ώστε να ενθαρρύνεται η συμμετοχή όλων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να χρησιμοποιήσουν όλες τους τις αισθήσεις για να μάθουν να ξεχωρίζουν τα φυτά,
  • Να ανακαλύψουν με ποιο τρόπο αλλά και για ποιο λόγο χρησιμοποιούσαν (και χρησιμοποιούμε) τα φυτά στην καθημερινή μας ζωή, 
  • Να φτιάξουν μόνοι τους ένα πολύχρωμο εικαστικό αντικείμενο χρησιμοποιώντας τα φυτά ως κύριο διακοσμητικό μέσο.

Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μάθουν περισσότερα για τα είδη χλωρίδας που υπάρχουν στην περιοχή τους, αλλά κυρίως να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο τα είδη αυτά σχετίζονται με το ευ ζην των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και θα ολοκληρωθεί σε μία αυτόνομη παρουσίαση διάρκειας 3 ωρών.

Η Κυρία Βάλια Στεργιώτη ευχαριστεί  θερμότατα την Βιβλιοθηκονόμο Ματίνα Οικονόμου για την άριστη οργάνωση της εκδήλωσης με συμμετοχή 22 παιδιών σύμφωνα με τις οδηγίες της υπευθύνου.

Η υπεύθυνη του προγράμματος 

Βάλια Στεργιώτη

Ειδική στην Ερμηνεία Περιβάλλοντος

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.