Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς μπορώ να γίνω μέλος της Βιβλιοθήκης;

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος της Βιβλιοθήκης,με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, αρκεί να είναι μόνιμος κάτοικος του Νομού Λάρισας. Τα παιδιά μπορούν να γραφτούν στην βιβλιοθήκη με την άδεια των γονιών τους, οι οποίοι πρέπει να τα συνοδεύουν στην πρώτη τους επίσκεψη και εγγραφή τους στη Βιβλιοθήκη, και επομένως θα είναι υπεύθυνοι για την επιστροφή και την καλή κατάσταση των βιβλίων που θα δανειστούν.

2. Πώς μπορώ να δανειστώ βιβλία απο τη Βιβλιοθήκη;

Με την εγγραφή του, κάθε μέλος αποκτάει ένα κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα της Βιβλιοθήκης. Σε αυτόν τον κωδικό μπορεί να δανείζεται δύο βιβλία για 20 μέρες acheter du cialis en ligne αν είναι ιδιώτης ή μαθητής και τρία βιβλία για 15 μέρες αν είναι φοιτητής.

3. Μπορώ να κρατήσω τα βιβλία που έχω δανειστεί περισσότερο χρόνο;

Ανανέωση δανεισμού για άλλες 10 μέρες μπορεί να γίνει είτε με επίσκεψη στη βιβλιοθήκη, είτε τηλεφωνικά, αρκεί το βιβλίο να μην έχει ζητηθεί από άλλον χρήστη.

4. Τι θα συμβεί αν φθαρεί ή χαθεί το βιβλίο που έχω δανειστεί;

Σε αυτή την περίπτωση το μέλος θα πρέπει να αντικαταστήσει το υλικό, αγοράζοντας και φέρνοντας στη Βιβλιοθήκη ένα ίδιο βιβλίο ή κάποιο άλλο ανάλογου περιεχομένου, αν έχει εξαντληθεί ή δε μπορεί να βρεθεί στο εμπόριο, σε συνεννόηση πάντα με τον υπεύθυνο υπάλληλο της Βιβλιοθήκης.

5. Όλα τα βιβλία της Βιβλιοθήκης δανείζονται;

Όχι.Τα περιοδικά και οι εφημερίδες, τα πληροφοριακά βιβλία (δηλ. τα λεξικά, οι εγκυκλοπαίδειες, τα ημερολόγια, οι άτλαντες κτλ.), τα βιβλία που έχουν εξαντληθεί από το εμπόριο ή προέρχονται από εκδοτικούς οίκους που έχουν πλέον κλείσει, καθώς και τα παλαιότερα των είκοσι ετών βιβλία δεν δανείζονται.

6. Χρειάζομαι αυτό το βιβλίο οπωσδήποτε αλλά είναι δανεισμένο.

Αν το βιβλίο που ζητάτε είναι δανεισμένο μπορείτε να μπείτε στη λίστα αναμονής και να σας τηλεφωνήσουμε όταν αυτό επιστραφεί. Αν ζητάτε κάποιο βιβλίο που δεν υπάρχει στη Βιβλιοθήκη, μπορείτε να μας το προτείνετε και αν κριθεί σκόπιμο θα προστεθεί στη συλλογή μας.

7. Τι είναι ο κατάλογος της Βιβλιοθήκης;

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος είναι μια βάση δεδομένων, όπου βρίσκεται καταχωρημένο όλο το υλικό της βιβλιοθήκης . Είναι βασικό εργαλείο για τον εντοπισμό βιβλίων, περιοδικών και άλλου υλικού της Βιβλιοθήκης.

8. Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω την εργασία μου;

Φυσικά. Απευθυνθείτε στον υπάλληλο της Βιβλιοθήκης, ο οποίος θα σας βοηθήσει να βρείτε πληροφορίες σε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και βιβλία που καλύπτουν τα σχολικά μαθήματα. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες μέσω διαδικτύου. Τέλος μπορείτε να δακτυλογραφήσετε και να εκτυπώσετε την εργασία σας, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα της Βιβλιοθήκης.

9. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τους υπολογιστές της Βιβλιοθήκης; Βεβαίως.

Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές της Βιβλιοθήκης, για να γράψουν την εργασία τους, να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, να στείλουν κάποιο e-mail, ή να χρησιμοποιήσουν τον εκτυπωτή και το σκάνερ του Κέντρου Πληροφόρησης, αρκεί να τηρούν τον κανονισμό της Βιβλιοθήκης και τις οδηγίες του αρμόδιου υπαλλήλου.

10. Ποιό είναι το ωράριο των Βιβλιοθηκών;

Η Βιβλιοθήκη Τυρνάβου λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα – Τρίτη 4:30 – 8:30 το απόγευμα Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 8:30 το πρωί εως 2:30 το μεσημέρι. Η Βιβλιοθήκη Αμπελώνα λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα – Τετάρτη 4:30 – 8:30 το απόγευμα Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 8:30 το πρωί εως 2:30 το μεσημέρι.

11. Ο σύλλογός μας θέλει να διοργανώσει μία εκδήλωση, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη. Ποιά είναι η διαδικασία;

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, ή με fax, ή ηλεκτρονικά στέλνοντας ένα e-mail και δώστε μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης και την ημερομηνία. Η αρμόδια υπάλληλος θα σας ενημερώσει για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε.